Fűtési rendszerek tisztítása - Heating Service 2000 Kft - Vécses

Fűtési rendszerek tisztítása

Fűtési rendszerek, karbantartása, tisztítása

A csövekben képződött rozsda iszapot képez, ami lerakódik a radiátorok alján, a padlófűtésben, a szivattyú egységekben, a hőcserélőkben, és a vízvezeték hálózatban. A lerakodott szennyeződés idővel dugulást, és a rendszer meghibásodását eredményezi.

Fűtésrendszerébe szennyeződés rakódhatott le amennyiben az alábbiakat tapasztalja:

 • nem fűt úgy a kazán mint eddig
 • hangos zaj jön a kazánból
 • nehezen indul be a kazán
 • hideg a radiátor alja
 • a padlófűtés nem adja le a hőt

A rozsdás iszap már pár éves kazánoknál is gondot okozhat.

Ha ezeket a hibákat tapasztalja, akkor a csövekben, és a kazánokban  felgyülemlett a szennyeződés. A rendszer tisztításra, átmosásra szorul!

Egy erre  készült speciális gép segítségével illetve hozzáadott vegyszerekkel végezzük a tisztítást.

Karbantartás nélkül a következő problémák léphetnek fel:

 • A fűtésrendszerekben megfelelő védelem nélkül korrózió lép fel, amely csökkenti fűtési rendszerének élettartamát.
 • A rozsda és vízkő lerakódások rontják fűtési rendszerének hatásfokát.
 • A kazán hatásfokának romlásával nő az energia felhasználás, és a széndioxid kibocsájtás.
 • A korrózió során képződő gáz és lerakódó rozsda rontja a radiátorok hőleadó képességét.
 • Szélsőséges esetekben a korrózió következtében a radiátorok kilyukadhatnak!
 • Vizsgálatok bizonyítják, hogy a megfelelően kezelt rendszerek jobb hatásfokkal működnek.

Milyen vizes rendszereknél ajánljuk az időnkénti átmosást:

 • Gázkazános
 • Fa tüzelésű kazános
 • Vegyes tüzelésű kazános
 • Padlófűtés, fal, és mennyezet fűtéses
 • Radiátoros
 • Hőszivattyús

Kazánoknál, és a radiátoros rendszereknél

A korrózió okozta iszap és a vízkő lerakódás csökkenti a fűtés rendszer hatékonyságát, illetve hőcserélő és szivattyú meghibásodáshoz vezethet.

Új rendszer kiépítésénél viszonylag egyszerűen megoldható a probléma. A kazán visszatérő vezetékébe egy úgynevezett mágneses iszapleválasztót MagnaClean kell beépítenünk, ami a keringés során, a mágneses mezőn áthaladó vasoxid iszapot megköti. Az éves kazánkarbantartás során az iszapleválasztó tisztítását is elvégezhető szakemberrel.

Mágneses iszapleválasztót meglévő rendszerekbe is beépíthetőek azonban a beépítés előtt a teljes rendszer tisztításra van szükség. Folyamat viszonylag egyszerűen kivitelezhető lényege hogy különböző vegyszerek hozzáadásával a rendszert megbontva átmossák a radiátorokat illetve csővezetéket. Az átmosás után a rendszer visszatérő ágába beépíthető a MagnaClean iszapleválasztó.

Számos gyártó kínál külön bőző márkanévvel és megoldással mágneses iszapleválasztókat ennek megfelelően van olcsóbb és drágább is.MagnaClean leválasztók nem a legolcsóbbak, de véleményünk szerint ma magyar országon vásárolható legjobb termékek. Számos pozitív visszajelzést kaptunk szakemberektől illetve végfelhasználóktól. Kiskereskedésben értékesített kazánjaink 70% hoz MagnaCleaniszapleválasztót választottak. Ez az innovatív technológia a több mint 2 millió Angliai háztartásban van jelen. Egyes felmérésék bizonyítják, hogy a fűtési rendszerünk rendszeres karbantartásával akár 35% megtakarítást

Hőszivattyúknál, és a padlófűtés rendszerben

A korrózió okozta iszap és az alacsony hőmérséklet miatt elszaporodó baktériumok dugulást okoznak a csövekben, ami a fűtés rendszer hatékonyságának csökkenéséhez vezet.

Amennyiben a fentebb felsorolt problémákat észleli fűtési rendszerénél, akkor bizony karbantartásra szorul. A rendszeres karbantartással Ön energiát, és pénzt takarít meg, mivel az épületgépészeti rendszere mindig az optimális hatásfokkal üzemel. Ráadásul a pénztárcája mellett a környezetét is kíméli, mert a jobb hatásfok kevesebb káros anyag kibocsájtást eredményez.

A fűtésrendszer tisztítására a megfelelő hatásfok érdekében is szükség van!

Sajnos elkerülhetetlen, hogy a fűtésrendszerek egy idő után szennyeződjenek a használatukból adódóan, ennek megfelelően a tulajdonosoknak gondoskodniuk kell a tisztításról. Legyen szó bármilyen technológiáról, a fűtésrendszer tisztítását nem érdemes elhanyagolni, ugyanis ez elsősorban a hatásfok kárára válik.

A fűtésrendszerek átlagosan körülbelül 4-5 év alatt koszolódnak el. A rozsda, vízkő, egyéb lerakódások jelentősen leszűkítik a rendszer keresztmetszetét, ami pedig az áramlási sebességet csökkenti. Ez azt eredményezi, hogy a rendszer hatékonyságának mértéke is rohamosan zuhanni kezd. Ily módon az nem tud százszázalékosan működni, ez pedig a hidegebb napokon komoly problémákat jelenthet, ezért be kell iktatni a fűtésrendszer tisztítását.

A csökkenő hatásfokot az érintettek először azzal szeretnék orvosolni, hogy felcsavarják a hőszabályozót, de ez csak nagyobb fogyasztást eredményez. Ön ne kerüljön ilyen helyzetbe, és ne fogyasszon többet, hanem döntsön a fűtésrendszer tisztítása mellett! A szolgáltatás igénybevételéhez forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Növelje kazánja élettartamát!

Fűtésrendszerét számos szennyeződés gátolhatja a megfelelő működésben, így érdemes karbantartani, ha a kívánt eredményt szeretné elérni.  A fűtésrendszer tisztítása ajánlatos már az 1-2 éves fűtőrendszereknél is.

Ha az alábbi problémák egyikét tapasztalja, akkor minden bizonnyal fűtésrendszere tisztításra szorul; nem úgy fűt kazánja ahogy régebben, hideg a radiátor alja, nehezen gyújt be a kazán, illetve a csövekben képződő rozsda iszapot képez a vizes fűtési rendszereknél, ami további meghibásodást eredményez.

Szakszerű fűtésrendszer tisztítás érdekében ajánljuk Önnek a MagneClean iszapleválasztót.

Egy szűrőberendezés,amely kiszűri és csapdába ejti a fűtési rendszerben található anyagokat, melyek rendszerének élettartamát leredukálnák.

Keressen minket bizalommal, amennyiben fontosnak tartja a szakszerű fűtésrendszer tisztítást!

Ne hanyagolja el a fűtési rendszer karbantartását!

A vizes fűtési rendszer, vagyis a radiátoros fűtés igen elterjedt megoldás, hiszen a központi fűtés is ezekre a fűtési rendszerekre korlátozódik. Mint minden fűtési rendszert, ezeket is karban kell tartani, hogy hatékonyan és biztonságosan működjenek.

A vizes fűtési rendszerek karbantartásának egyik bevált módszere az átmosás. Gyakran megesik ugyanis, hogy a radiátorok hidegek maradnak, hiába megy a fűtés. A hideg radiátort légbuborék kialakulása is okozhatja, ilyenkor légteleníteni kell. Egy másik ok a lerakódások keletkezése. Ez legtöbbször azt jelenti, hogy a radiátor belsejében szennyeződések, törmelék rakódott le, amit fel kell oldani és el kell távolítani, hogy a meleg víz ismét mindenhová eljusson. A vizes fűtési rendszerek karbantartása az öt évnél idősebb fűtésrendszerek esetében indokolt, de ha hideg radiátort, furcsa zajok hallatszódnak a kazánból ,a megszokottnál nagyobb fogyasztást, lassabb felmelegedést észlelünk, érdemes szakemberhez fordulni!

Keressen minket bizalommal vizes fűtési rendszer karbantartásával kapcsolatban, és gondoskodjon radiátorai kiváló állapotáról hosszú távon!

A fűtésrendszerek tisztításáról röviden

Vitathatatlan, hogy az idő múlása minden berendezésen, használati eszközön meglátszik, ami nemcsak az elöregedés veszélyeivel jár, hanem bekoszolódással is.

A szakemberek a vizes fűtésrendszerek tisztítását gyakorta tanácsolják az ügyfeleknek, illetve azt, hogy rendszeresen ismételjék meg a műveletet, ugyanis számos meghibásodásnak az az okozója, hogy rengeteg szennyeződés rakódik le a csövekben az évek során, ezt pedig csakis külső beavatkozással lehet eltávolítani. A vizes fűtésrendszerek tisztítására sokféle megoldás létezik, vannak olyanok, akik speciális gépekkel vágnak bele a takarításba, de néhányan az egyszerű, kézi kivitelezésre esküsznek.

Bármelyik megoldást is választja, kollégáink segítségére lesznek a vizes fűtésrendszerek tisztítása esetén!

Ne habozzon, ha problémája van,

lépjen kapcsolatba velünk a 06-20-535-9649- es telefonszámon.